Konserter

Kommande konserter, Slider / oktober 3, 2021

23 oktober 2022

23 oktober kl 16:00
Nacka Aula, Griffelvägen 11
Buss: 402, 409, 422, 433, 434, 474, 71, 821, 840

>

Filialen går på bio

Välkommen på en konsert som har något för alla! När Filialen Går På Bio kommer det att vara lika roligt för den som är konsertvan som den som brukar inte lyssna på klassisk musik. För att inte tala om vi som älskar att spela!

Den 23:e oktober bjuder Orkestern Filialen på en härlig och hejdlös resa genom filmvärlden. Programmet sträcker sig från Hollywoods gyllene ålder, när det var vanlig med en liveorkester i biosalongen, till dagens storslagna äventyrsfilm, med hjältar som kan inte klara sina uppdrag utan en skog av valthorn och slagverk som ackompanjemang. Men förutom musik som har skrivits för film – av exempelvis årets 90-åring John Williams – spelar vi även kända verk ur den klassiska repertoaren som har använts i filmer. Mer får du inte veta, eftersom det kommer att bli ett musikkryss.  Du får göra krysset själv eller ta med en eller flera vänner eller familjemedlemmar och tävla som grupp.

För ovanlighetens skull har vi valt Nacka Aula som konsertlokal. Den ligger lite utanför stan, men akustiken är fantastisk. Det finns inga dåliga platser, och i pausen har vi kaffeservering. (Popcorn ingår i biljettpriset såklart.) Det är många bussar som går till Nacka Aula och Järla Station (en kort promenad från aulan) och vi kommer att ha konsertvärdar som ser till att du hittar från hållplatsen eller parkeringen.

När Filialen Går På Bio visar en av våra favoritdirigenter vägen. Glenn Mossop är välkänd i amatörmusiksammanhäng landet runt, han har varit chefsdirigent för SUSO i många år, har dirigerat Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och Folkoperan. Glenn Mossop är även lektor ‘emeritus’ i orkesterdirigering vid Kungliga Musikhögskolan.

Vi släpper biljetter till denna konsert den 21 augusti. Biljettpris:  200kr för vuxna, 100kr för alla under 16 år.